İç MekanProje

Denizbank Akvaryum

Kontra Mimarlık tarafından tasarlanan Denizbank Akvaryum, Denizbank Genel Merkezi’nde bulunan inovasyon ve girişimcilik merkezidir. Girişim yolculuğunu “Akvaryum, Deniz ve Okyanus” metaforu ile tanımlayan Denizbank’ın bu mekandaki tüm ihtiyaçları, Kontra’nın tasarım vizyonuyla çözümlenerek yeni nesil bir çalışma ortamı yaratılmıştır.

Çalışma ortamlarında yaratıcılığı ve verimliliği artırmak için kullanıcıya rahat ve alışılmış kalıpların dışında bir atmosfer sunmak, tasarımsal yaklaşımın temel merkezindedir. Su elementinin dinlendirici etkisinden ve su altının renkli, her zaman sürprizli dünyasından ilham alınarak; kullanıcıları hem rahat hissettiren hem de motivasyonlarını yüksek tutan bir mekan oluşturmak hedeflenmiştir.

Deniz ve su hareketinin betimlendiği akustik elementler ile deniz altının renkli dünyasını yansıtan dokulu malzeme seçimleri; Akvaryum’a girildiği andan itibaren tavandan tabana, tüm detayları ile okyanus esintisini hissettirir.

Kullanıcının fiziksel, zihinsel ve duygusal durumu, motivasyonu için belirleyici bir etkendir. Bu nedenle, çalışma alanları esnek olarak tasarlanmış; kullanıcıların birbiriyle iletişimde olma veya izole olma kararı kendilerine bırakılmıştır.

Çalışma alanlarının, insan psikolojisine olumlu hizmet etmesi hem bireysel hem de kurumsal başarıda önemli bir etkendir. Bu sebeple, çalışma alanları ile yeme/içme alanı ve dinlenme alanları dengeli bir biçimde entegre edilerek; çalışanların birbirleri ile bağ kurabildikleri ve zihinlerini boşaltabildikleri verimli bir çalışma ortamı sağlanmıştır. Kurumsal kimliğe özel olarak tasarlanan dekoratif ögeler, sanatsal çalışmalar ve motivasyon içerikli alıntılar ile kullanıcıların duygularını harekete geçiren enerjik ve dinamik bir mekan hedeflenmiştir.

Ayrıca, canlı ve dengeli bir alan oluşturmak için ahşap gibi doğal malzemeler ile kontrast renkler karıştırılmıştır. Şirkete aidiyet duygusunu artıran, çalışanların daha sıcak ve rahat hissetmesini sağlayan alçak tavanlı modüller ve izole oturma grupları yapılmıştır. Ek olarak gün ışığı hareketi, özellikle uzun saatler kapalı mekanlarda sabit ışığa maruz kalan kişilerin sağlığı ve enerjileri üzerinde önemli rol oynar; bu sebeple çalışanların motivasyonuna ve sirkadyen ritmine uygun bir aydınlatma sistemi tasarlanarak, gün ışığı hareketinin iç mekanda algılanması sağlanmıştır. AGILE odaları, dijital toplantı odaları ve Blockchain laboratuvarı için gerekli teknolojik altyapı, mekanın tasarım dilini bozmayacak şekilde çözümlenmiştir.

Proje Yeri: Şişli, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Ofisi: Kontra Mimarlık
İşveren: Denizbank AŞ
Ana Yüklenici: Artika
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Mekanik Projesi: Demircioğlu
Elektrik Projesi: Tan Mühendislik
Sanat İşleri: Sinem Yıldırım
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020

İlgili Yazılar
Çatı - CepheÜrün

LAMILUX ile Gün Işığından Gelen Özgürlük

Söyleşi

Mert Uslu

Söyleşi

BARN arch.

×
İnce YapıÜrün

Interface Level Set - Woodgrain